Jag överlevde...!

Då har jag jobbat sista dagen för i år…hoppas jag i alla fall! Fy fasiken vilken start på jullovet!!! Jag började jobba natten mellan torsdag och fredag förra veckan, fortsatte med fredag eftermiddag/kväll, lördag förmiddag, natten mellan måndag och tisdag och så har jag jobbat idag mellan 7 och 16…phu!


 

Nu tänker jag ha jullov, enda tills på måndag. Då måste jag köra igång med skolarbetet, stenhårt! Jag har nämligen två arbeten kvar!!!


 

Julen har inte varit vad den brukar i år. Jag och Marcus har flängt runt som skållade troll! På lillejulafton (efter jobbat…) var vi hos Marcus mamma och hennes sambo. Där var även Marcus bror med respektive och deras ”nya bröder” med respektive, barn och halvsyskon. Allt som allt var vi 16 personer…ingen större hit när man arbetat 20 av de närmsta 36 timmarna!

 


På julafton var vi först och hälsade på Marcus farfar på hemmet och besöket började bra, med en nerbajsad, senil farfar och en småvirrig farmor…men lite fika fick vi i alla fall ;)! Där efter åt vi julbord hos Marcus pappa, hans sambo, hennes barn, Marcus bror med respektive och en massa snaps… Tillslut kom vi äntligen hem till mig och kunde pusta ut. Där var bara mamma och André, och ingen av dem tvingade oss att äta julmat eller dricka snaps! En sådan lycka ;) !!!

 


Nu ser det ut som att jag och Marcus blir Lunda-/Malmöbor i alla fall…Marcus har (igen) bestämt sig för att börja plugga till hösten Det skulle vara så roligt att flytta ner, för i princip alla vi känner bor i de trakterna!

 


Jag ser verkligen fram emot vår ”julfika” imorgon, så att jag får träffa några av mina brudar! (Anna Halwa, hoppas verkligen att du kommer! Marcus har skvallrat om att du är hemma, så du skulle bara våga missa fikat ;) !!!) Men före det är det shopping som gäller! Jag bara måste ha nya underkläder och strumpbyxor…

 

Skor....

Jag har precis köpt nya skor!!! Två par...sved ordentligt i plånboken, som redan var i det närmsta tom... Men de är helt underbara! Ett par svarta stövletter och ett par svarta "finskor" med slejf och låg kilklack. Jul- och nyårshelgen är räddad!

Behövde verkligen något att muntra upp mig med. Jag har spytt som en katt hela natten...tål tydligen inte ibumetin längre :(. Har haft magkatarr i en vecka och nu spyr jag blod...magsår nästa?!

I onsdags var sista dagen jag var i Kristianstad (i alla fall på högskolan...) för i år! Känns hur underbart som helst! Nu är det bara ett grupparbete, en rapport som ska skrivas enskilt och en som ska skrivas i par...sedan har jag tagit 60 högskolepoäng!

I dag har Andreas och jag arbetat som galningar med "parrapporten". Allt gick jättebra, vi var hur flitiga som helst och vi behandlade hälften av punkterna. Resten ska göras i morgon. Rapporten får max omfatta 6 sidor. I dag skrev vi tre, det vill säga hälften av sidorna. So far, so good! Hälften av punkterna - hälften av sidorna...trodde vi ja! När vi ska stänga ner Word kommer Andreas på att vi har glömt att skriva med 1,5 radavstånd...vilket betyder att vi bara har 1,5 sidor kvar istället för 3...vilket i sin tur betyder att vi måste omformulera och komprimera det vi ägnat hela dagen åt att skriva...SUCK!!!!

Hoppas vi reder ut det i morgon, för nu vill jag ha jullov!!!!!!!!!!

Stora julbaket!

Hi,hi...jag har precis bakat...massor!!! I morgon är det sista dagen någonsin (förhoppningsvis) för mig på Jämshögs skola, och jag ska bjuda personalen på farmors saffranskrans (julens godaste bakverk!).  När jag stod där och gjorde en dubbel sats (helt gigantisk krans!) kunde jag bara inte låta bli att baka en till mig själv... Ikväll ska det mumsas!!!

Igår julpysslade vi med barnen och idag har "tomteorkestern" varit hos oss, så vi har sjungit julsånger och banen har dansat runt granen. När jag kom hem var jag i sådan julstämning att jag letede upp en julskiva och rockade loss till den medans jag bakade...Tommy Körberg rules!!!

På söndag åker mormor och morfar till Teneriffa...jag är avundsjuk!!! De har fått resan av sina barn och alla oss barnbarn i julklapp och i guldbröllpspresent...kan inte jag också få en resa i julklapp?!

Mjöliga kramar till er alla...från lilla mej!

061201

Ja, då var vi äntligen inne i december!!! Nu längtar jag som bara den till jul, snö och massa annat mys!

Hoppas december blir bättre än november...jag har varit så orkeslös och omotiverad dennna månad!!! Jag har knappt läst någon kurslitteratur alls och träningen ska vi inte bara tala om... Fast det har ju inte varit så lönsamt att träna, eftersom de flesta maskiner har varit sönder eller borttagna. Men igår tränade jag faktiskt, och vet ni vad, när jag kom in på gymmet var det överfyllt med nya (och lagade gamla) maskiner! Helt underbart!!! Och herre gud så lätte det var att träna, inga maskiner som kärvade eller trögade, jag kunde lägga på flera kilon!!!

Nu är jag mina två sista veckor i Jämshög. Det ska bli riktigt skönt att komma därifrån sedan, fast ungarna kommer jag sakna...men inte arbetssättet och stämningen i klassrummet. Jag är helt slut när jag kommer hem på eftermiddagen av allt bråk, tjabb, tjat och den olidligt höga ljudvolymen.Men, men, det är bara att bita ihop nu, det är ju snart över!

Och så ska jag jobba hela helgen! Jag som verkligen behöver sova ut! Men jag behöver pengarna och jag saknar folket på Matrosgatan, det är över en månad sedan jag jobbasde sist!!! Det är tur att Marcus också
ska jobba, så slipper jag i alla fall ha dåligt samvete för honom...

Nu ska jag ducsha och sedan ska jag till min älskling och bara mysa!!! Trevlig helg på er!!!