Vår och nya, friska tag!

Jaha…det kanske är dags att blåsa liv i den här lilla bloggen igen! Var ju ett tag sen det senaste inlägget ;)!

Nu är våren här…igår var det vårdagjämning så nu får vi väl faktiskt kalla det vår på riktigt, trots alla snöhögar som ligger kvar. Tog en sväng i trädgården med mina småkillar idag och inspekterade mina rabatter. Det tittar fram små saker lite här och var! Snödropparna har blommat ett tag och idag upptäckte jag de första krokusarna!


Eftersom vi ska bo kvar här ett tag börjar det nu klia ordentligt i trädgårdsfingrarna! Det ska bli stora förändringar/investeringar i trädgården i år och jag har fått klartecken från hyresvärden!!! ”Bara du kan återställa det när ni flyttar…” Tro fasen det! Inte tänker jag lämna mina ”barn” i händerna på nästa hyresgäst!!! Alldeles för många rariteter och för mycket pengar som åkt ner i jorden… ;)


Igår beställde jag en massa spännande växter och grönsaker från Rara Växter och imorgon ska jag ta en tur till Jem och Fix för att köpa pallkragar, täckduk, täckbark och diverse jord- och gödselsorter. Sedan är det dags att gräva upp kryddlandet för att anlägga en ros- och perennarabatt. I pallkragarna ska det anläggas en bärodlig, en kryddodling och eventuellt en grönsaksodling. Tomaterna, chilin och paprikan, som brukar hamna i kryddlandet, ska i år planteras i krukor och placeras längs med väggen…
 


Det börjar även klia i den vetgiriga studenten i mig…Tyvärr blev de båda kurserna som jag skulle gått till våren inställda (vilket jag nu i efterhand tycker är bra med tanke på jobbet jag för tillfället har…) men jag kunde bara inte låta bli att beställa Högskolan Kristianstads höstkatalog. Vem vet, det kanske blir en liten distanskurs till hösten! När jag bläddrade i katalogen fick jag syn på kursen jag och Marcus läste tillsammans förra året: Geovetenskap och ekologi i sydvästra USA…vill så gärna läsa den igen! Det var bland det bästa jag gjort i mitt liv! Tre underbara veckor i USA tillsammans med helt underbara klasskamrater och två fantastiskt kunniga lärare… Synd att man bara får läsa samma kurs en gång :(


Snart bär det av till svärmor i Matvik för middag och lite bebismys. Ska bli spännande att se hur mycket Marcus brorson Jack har växt den här veckan!!! Även igår fick jag en dos av bebismys, när jag och Johanna hälsade på Hanna, Jonas och lille Vilgot i Jämshög. Alltid lika trevligt att träffa mina tjejer (synd bara att det inte blir så ofta :( ) och bebisar gör ju inget sämre!!!


 

Nej, nu väntar promenad och dusch!